SEK & GREY

Our client SEK&GREY, a marketing office, wanted to celebrate its 80th birthday by stepping out from their office and closer to citizens. Our task was to create a mixed use space with a bar, meeting and working facilities and access to SEK office spaces on the 3rd floor. By demolishing the second floor we exposed another perspective in a late 19th century ground floor retail space: the space became very three dimensional.  The functions are located on three levels and everything is open and visible from the street. Providing a connection to the advertising office, the space becomes both a destination and a connector. Spatial monumentality is combined with accessibility. Why join the navy, when you can be a pirate? -bar was furnished by Eliisa Korpijärvi.

Type: Commission

Client: SEK &GREY

Location: Helsinki

Size: 260 m2

Team: Iikka Airas, Auvo Lindroos, Aleksi Niemeläinen, Teemu Seppänen, Risto Wikberg with Fanni Suvila

Collaborators: A-Insinöörit (structural engineering), Optiplan (electrical and mechanical engineering), Eliisa Korpijärvi (interior design)

Year: 2015

Status: Completed

Photography: Marc Goodwin

SEK 1 SEK 2 SEK 3 SEK 4 SEK 5 SEK 6