Villa Saarenpää

A private summerhouse for siblings on the site of their grandparents´ old summer house.
The structure of the building is made with massive wooden elements (CLT) without added insulation and the building also has a natural ventilation.
All the functions are located under one big roof structure. Bedrooms are located on each end leaving kitchen and common living area inbetween.
The common area is left as open as possible leaving a void in the plan exactly the same size as the old summer house.
The old fire place was restored and assembled in the same location as in the old house.

Private
Summer house
Lohjansaari in Lohja, Finland
200 m2
2019
Completed
Architecture
Design
Interior
Team
Aleksi Niemeläinen
Collaborators
Photography: Tuomas Uusheimo
20201020 FUTUDESIGN, Lohajansaari
Villa Saarenpää is featured on Stugor!