Farang

Farang has established itself in the past 10 years as a solid institution. Past year however a new location needed to be found and Farang closed its doors in the historical Taidehalli museum building. A new location was found only a few blocks away. The new restaurant is now bigger in size and located in a space which was fully transformed to match the spirit of the restaurant. The second floor has been opened to create an atrium space into the bar on the first floor and connecting it to the second floor restaurant space. Light floods in from all directions and in the darker winter days the spaces are dimly lit with warm light. Custom wooden furniture and a lattice from floor to ceiling offer nooks of privacy and provide the material entity with a contrast to the wide windows and concrete structures.

BW-Restaurants Oy
Restaurant
Helsinki, Finland
1000 m2
2019
Completed
Architecture
Design
Interior
Team
Risto Wikberg, Veikka Entelä, Teppo Reivo, Sara Syvähuoko
Collaborators
Photography: Veikko Kähkönen