Aalto Arts

Aalto University asked us to design the common spaces of Aalto Arts in the newly built Väre building in Otaniemi. Aalto Arts has relocated there 1,5 years ago and was in need of spatial elements that would indicate and even underline that this school is an art and design school.

We came up with a concept of colourful spatial elements that would both help students to navigate within the building and that would give a spirit to the different spaces. The students organized a project called “Make Väre Ours” to emphasize to the staff that there was a desperate need of fun elements that can be modified by the students, repainted if needed or put posters on. We wanted to design spaces where students would feel like they can do anything they want, study, organize events and be inspired.

Client: Aalto University

Location: Espoo, Finland

Team: Fanni Suvila, Auvo Lindroos, Erno Honkonen, Sami Markkula

Year: 2019

Photography: Barabild

 

 

 

 

 

 

2020 © Futudesign Oy       hello@futudesign.com       @Futudesign_Ltd